Du er her: 
fredag30mar2018

Langfredag kl. 12.00 Liturgisk gudstjeneste

fredag30mar2018 kl. 12:00 - 13:00

Langfredag i Mårum Kirke – en trist men vedkommende dag.

En trist dag for det var som bekendt den dag Jesus døde. Vedkommende fordi den handler om mørke, sorg og fortvivlelse, hvilket jo også er en stor del af vores liv.

Det bærer både kirke og gudstjeneste præg af. Flaget er på halv stang, blomster og lys på alteret er fjernet og i stedet ligger der et sort klæde.

Gudstjenestemæssigt er det en liturgisk dag. Der bliver ikke holdt prædiken og der er ikke altergang. I stedet bliver Jesu lidelseshistorie læst op og ind imellem er lagt salmer og små musikstykker.

Det er ikke en dag, hvor der plejer at komme ret mange i Mårum Kirke – MEN måske skulle I prøve det. Det er faktisk en smuk og stemningsfuld oplevelse og det ender godt til sidst, med håbet om påske morgen.

 

Klezmermusik

Til at sætte stemningen kommer Claus Mathiasen med sin klarinet. Et fantastisk instrument som kan le og græde på samme tid. Claus spiller Klezmermusik, som bl.a. er gammel jødisk folkemusik, traditionelt brugt som dansemusik til bryllupper og andre fester.

Claus har speciale i Balkan og mellemøstlig musik og har studeret på Istanbuls Konservatorium og spillet med mange etniske bands i ind- og udland. Han har undervist på Rytmisk Center siden 1990. I klarinetundervisningen bruger han både jazz, folkemusik og klassisk musik.

Gudstjenesten er kl. 12.00